Herroepingsrecht

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht), ingaande op de dag van ontvangst van het product. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of uitproberen zoals je ook in een winkel zou doen, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

- waarop het artikel in je bezit is:

- bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:

- bij een artikel dat uit verschillenden onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

- per e-mail een retournummer aan te vragen (zonder dit retournummer nemen wij niets in behandeling)

- het terugsturen van het product naar sanitair-online

Je kunt het artikel alleeen terug sturen als:

- het voorzien is van een compleet retourformulier + nummer

- het artikel compleet is.

- in de originele staat en fabrieksverpakking. Het moet verkoopbaar zijn (dus er mag niet op geschreven zijn en verpakking dient ongeschonden te zijn)

Sommige artikelen kun je niet retourneren, zoals de zogenaamde bestel-items (artikelen die niet op voorraad zijn, en welke wij voor u gaan bestellen) en producten die overeenkomstig uw specificaties zijn aangepast. 

 
 
Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf met Ideal betaald, dan storten wij dit direct terug.
Terugbetaling of verrekening van het aankoopbedrag zal binnen twee weken na melding van retourzending of dat je aangegeven hebt de goederen terug te zullen sturen plaatsvinden.